Helyzetjelentés az erdélyi magyar diákok olvasási és szövegértési képességének színvonaláról Teljes nézet

Helyzetjelentés az erdélyi magyar diákok olvasási és szövegértési képességének színvonaláról

Pletl Rita

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Ábel kiadó
  • Kiadási év: 2012
  • Méret: 17 x 24 cm
  • ISBN: 9789731141640
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 188

36,00 lej

A könyv a 2009-2010-es tanévben lebonyolított országos hatókörű, az olvasási és szövegértési képesség színvonalát vizsgáló eredménymérés anyagának feldolgozásából, eredményadatainak értékeléséből keletkezett.

Az empirikus kutatás szervesen illeszkedik az anyanyelvi képességvizsgálatok sorozatába, amellyel az anyanyelvi kommunikáció írásbeliséghez kötődő egyik fontos elemének, az írásbeli kifejezőképességnek a színvonalát mérték fel a romániai magyar iskolahálózatban tanuló diákok körében. Ugyanakkor a vizsgálat kiterjedt az anyanyelvi írásbeliség alapvető kulturális kompetenciáinak másik fontos elemére, az olvasási és szövegértési képesség színvonalának tanulmányozására.

E vizsgálat helyzetfeltáró és hiánypótló is. Ezért az országos felmérés FŐ CÉLKITŰZÉSE, hogy empirikus adatokon alapuló, hiteles képet nyújtson az olvasási és szövegértési képességről az oktatáspolitika és a szakma számára; egy olyan adatbázist hozzon létre, amely kiindulópontja lehet egy teljesítménykövető felméréssorozatnak.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál