László király öröksége Teljes nézet

László király öröksége

Balla Ede-Zsolt

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Magura Kiadó
  • Kiadási év: 2022
  • Méret: 22,50 x 31,50 cm
  • ISBN: 9786069505212
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 120
  • Képek: színes

84,00 lej

A székelyudvarhelyi Magura Kiadó gondozásában megjelent Balla Ede Zsolt székelyudvarhelyi író legújabb kötete, melynek címe: "László király öröksége".
A sokrétű, Szent László királyhoz kapcsolódó szellemi-kulturális örökséget ismertető könyv több mint húsz középkori helyszínen keresztül mutatja be a közel évezredes értékeket, hiszen a Kárpát-haza szakrális helyein meghatározó és jelentős erők őrzik szent királyunk emlékezetét.
A 120 oldalas, színes fényképekkel gazdagon illusztrált kötetben a szerző lépésről lépésre tárja az olvasó elé a középkori ember világképének egy szeletét, és felkelti az érdeklődést az egyetemes értékek iránt is. László király öröksége a látszat ellenére nem kötődik közvetlenül történelmi korhoz, időszakhoz sem, így régi idők számára éppoly aktuális, mint modern korszakunkban. A lovagkirály példája, letisztult és következetes eszméje ellenáll a divatok hullámzásának, túlél minden újító ideológiát – erre a templomainkban megcsodálható Szent László-freskók a példák.
Megismerve és megértve a László királyhoz kapcsolódó hagyományokat, teljesebb képet kaphatunk sorsfeladatunkról, felébreszthetjük az énünkben szunnyadó „szentlászlóságot“, valamint általa erőt meríthetünk az önzetlen segítségnyújtáshoz és az ingyen kegyelem gyakorlásához.

 

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál