Etika Teljes nézet

Etika

Dietrich Bonhoeffer

Második, javított kiadás

Bővebb leírás

Kiadó: EXIT kiadó
  • Kiadási év: 2021
  • Méret: 15 x 23 cm
  • ISBN: 9786069091135
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 336
  • Sorozat: Teológiai Praxis

30,00 lej

A keresztény etika forrása nem a szubjektív én és nem a világ valósága, még csak nem is a normák és értékek rendszere, hanem Isten valósága a Jézus Krisztusban adott kinyilatkoztatásban.

Az egyház megvallja, hogy noha látta a brutális erőszak önkényeskedését, számtalan ártatlan testi-lelki szenvedését, az elnyomást, a gyűlöletet, a gyilkosságot, nem emelte fel szavát ellene, és nem talált módot arra, hogy az áldozatok segítségére siessen.
Bűnös lett Jézus Krisztus leggyengébb és legvédtelenebb
testvéreinek a pusztulása miatt.

Krisztus testén tombolja ki magát a világ. A megkínzott azonban megbocsátja bűnét a világnak. Így történik a megbékélés. Ecce homo. 

Dietrich Bonhoeffer

Vannak-e egyáltalán keresztény megoldások világi problémákra? – töpreng Bonhoeffer, a XX. század erkölcsi gondolkodásának meghatározó alakja egy 1941-es írásában. A kérdés ma még nagyobb súllyal nehezedik a kereszténységre, mint háromnegyed századdal ezelőtt. Nélkülözhetetlen kalauz ez a töredékesen is teljes mű mindazok számára, akik nem hajlandók pótcselekvésekkel elfojtani az embernek azt az olthatatlan igényét, hogy együtt lássa
 a teremtményt és a Teremtőt, a történelmet és a történelem Urát,
a testet és a testté lett Igét.

Visky S. Béla

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál

euplatesc