Az iskolai bántalmazás megelőzése és kezelése Teljes nézet

Az iskolai bántalmazás megelőzése és kezelése

Ráduly-Zörgő Éva, Keresztesi Polixéna, Nagy Wolf Ildikó, Vitus Bulbuk Emese, Baxter-Dáné Gabriella

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Ábel kiadó
  • Kiadási év: 2019
  • Méret: 21 x 30 cm
  • ISBN: 9789731142623
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 80

31,50 lej

Az iskolai bántalmazás azon jelenségek közé tartozik, amit manapság sokan ismernek, sokan használják a fogalmat, de kevesen foglalkoznak vele, mert kellemetlen, mert sok mindent felborít, mert fárasztó, mert időigényes, mert nagy a bizonytalanság az alkalmazandó módszerekkel kapcsolatosan.
Ez a kiadvány elsősorban azoknak a pedagógusoknak készült, akik szeretnének segíteni a diákoknak, akik jobban meg akarják érteni a bullying fogalmát és tenni kívánnak ellene. A szerzők fontosnak tartják, hogy tájékoztassák a pedagógusokat a jelenségről, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak az iskolai bántalmazás megelőzésében, és bemutassák a kezelési lehetőségeket.
A kötetbe olyan tevékenységeket válogattak össze, amelyek segítségével a pedagógusok osztályuk sajátosságaihoz igazodva többalkalmas prevenciós, bántalmazás-megelőző programot dolgozhatnak ki.

Ez a kiadvány elsősorban az V–VIII. osztályban tanító tanárok számára készült, de a bemutatott módszerek és eljárások kis változtatásokkal más korosztályokra is hatékonyan alkalmazhatók.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál