Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2019-2020 Teljes nézet

Kincses Kolozsvár Kalendáriuma 2019-2020

H. Szabó Gyula (főszerk.), Szabó Lilla (felelős szerk.)

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Kincses Kolozsvár Egyesület
  • Kiadási év: 2019
  • Méret: 16,5 x 23,5 cm
  • ISBN: 9789732612217
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 440
  • Képek: színes

45,00 lej

Mire jó egy kalendárium? Fel kell-e elevenítenünk az egyik legrégebbi könyvformánkat, a mindenkihez szóló csíziót? Mi úgy gondoljuk: igen. Hiszen a 21. századi embert sem árt emlékeztetni arra, hogy mikor vannak a jeles évfor­dulók, hogy a névnapokat nemcsak a Facebook dobhatja elénk, az elfeledett neveket is eszünkbe juttatja, és az egyes napokhoz fűződő népi hiedelmekről is olvashatunk benne.
Azt szeretnénk, ha segítségével még jobban megismernők a polgári Kolozsvár gyakran hangoztatott kincseit, a tisztes kort megért épületeket, hajdani jeles lakóit, lakónegyedeit, melyeket nap mint nap közömbösen, sietősen járunk be, nem is sejtve, mennyi érdekes történetet kínálnak az odafigyelőnek. Mindemellett persze illendő megemlékeznünk nagyjainkról, és arra is figyelmeztetünk, hogy a történelmet nemcsak tanuljuk, de éljük is: lám, immár a tizedik Kolozsvári Magyar Napokra készülünk… Ugyanakkor természetesen nem feledkezhetünk meg a gyermekekről, a madárbarátokról és a rejtvénykedvelőkről sem.
És továbbra is reméljük: olvasóink nemcsak az augusztustól júliusig tartó esztendő folyamán lapozgatják fel kalendáriumunkat, de elő-előveszik esztendők múltán is, valahányszor csevegni akarnak kincses városunkkal.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál