Ma reggel, Kolozsváron Teljes nézet

Ma reggel, Kolozsváron

  • Kiadási év: 2019
  • Méret: 21 x 14,5 cm
  • ISBN: 9786067170801
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 80
  • Képek: Sulyok Kármen illusztrációival

15,00 lej

Mi történt ma reggel Kolozsvárnak a bokrokkal és gesztenyefákkal szegélyezett, keskeny utcáin? És mi történik ott, ahol ezek a kis utcák egyszer csak találkoznak a nagy utakkal? Mikor érkezik meg a városba a tavasz? Hol rejtőzködnek a kerti törpék? És hol a korcs angóramacskák? Mit tehetünk, mi emberek, ha leszáll a köd a városra? És mit tehet, ugyanebben az esetben, a fehér galamb? Kik járnak iskolába, és kik az élet iskolájába? Kik a jó sofőrök, és kik a rosszak? Mit tehetnek a kerékpárosok a város őrülten zsúfolt forgalmában? Melyik utcában lehet a gondolatnál is gyorsabban száguldani a rollerrel? És mikor a legerősebb az illata a tavaszi ibolyáknak?
Nos, ezekre a kérdésekre nem kapunk egyértelmű választ ezekben a hol szomorú, hol groteszk, hol szürreális, hol pedig szürreálisan vidám kisnovellákban. Csak épp elkísérjük a kolozsvári reggelek egyik Megfigyelőjét a Város Szíve felé vezető útjaira. És közben hol eltévedünk vele együtt a ködben, hol meg úgy belebonyolódunk a nagy forgalomba, hogy a mondat végére sem kerülünk közel a város Szívéhez. És közben rájövünk, hogy elképzelhető: sosem sikerül majd eljutnunk oda...
De ígérjük a Kedves Olvasóinknak, hogy mindvégig az Úton fogunk maradni!

Péter Árpád – Fiatfalván nőtt fel, tehát Kolozsvár még közel húsz esztendő itt-lét után is óriásinak tűnik számára. Ezért szeret inkább a Kis Utcákban sétálni. Közben-közben pedig olyan események szemtanúja, amelyek, annak ellenére, hogy legtöbbször észrevétlenek, erősen meghatározzák mindenki létezését.

Sulyok Kármen – Szászrégenben született. Középiskolai és egyetemi tanulmányait Kolozsváron végezte, ekkor ragadta magával a Város. Hobbiként rajzol, főként fekete és színes szénnel. Kedvenc belvárosi sétálóhelye a Farkas utca.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál