Az óvodás- és kisiskoláskor játékai elméleti és módszertani megközelítésben Teljes nézet

Az óvodás- és kisiskoláskor játékai elméleti és módszertani megközelítésben

Kádár Annamária, Bodoni Ágnes

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Ábel kiadó
  • Kiadási év: 2010
  • Méret: 17 x 24 cm
  • ISBN: 978-973-114-117-6
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 100

20,00 lej

A XXI. századi nevelés humánus, gyermekközpontú voltát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az iskolákban és az óvodákban ismét központi szerepet foglal el a játék. A mai pedagógus tisztában van a játék kognitív és érzelmi intelligenciát fejlesztő hatásával, tudatában van annak, hogy a játék pszichológiájára, játékos pedagógiai módszerekre, gyakorlatokra támaszkodva saját munkáját teszi eredményesebbé, gazdagabbá.
Hisszük azt, hogy a játék nemesít, hogy pedagógiai hatásán túl mind a személyiség, mind a csoportközösség formálására, alakulására is pozitív hatással van. A játékban éppen úgy, mint a munkában, tiszteletben kell tartanunk egymás véleményét, egymás képességeinek, készségeinek szintjét. A jó játék megtanít egymással kommunikálni, egymásra odafigyelni, örömöt nyújtani.
Jegyzetünkben a játék, a játékfejlődés több aspektusát is megvilágítjuk, elméleti tudásalapot szolgáltatva a diákoknak, pedagógusoknak, más érdeklődőknek. Igyekeztük a klasszikus elméleteket a friss irodalommal együtt tárgyalni és rávilágítani a lényeges, időtálló tényezőkre.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál