A prédikálás tanúbizonysága Teljes nézet

A prédikálás tanúbizonysága

  • Kiadási év: 2019
  • Méret: 15 x 23 cm
  • ISBN: 9789737803931
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 352
  • Sorozat: Teológiai Praxis

25,00 lej

Thomas G. Long professzor presbiteriánus/református lelkész. 
Tanított a Princetonon, a Columbia Theological Seminaryban, a Candler School of Theologyban az Emory Egyetemen. Végigprédikálta az Egyesült Államokat és előadást tartott a legjelentősebb teológiai főiskolákon. 
Lelkésznemzedékek tekintik mentoruknak. 

Legjelentősebb művei: Preaching and the Literary Forms of the Bible, Fortress Press, 1989; Beyond the Worship Wars: Building Vital and Faithful Worship, Alban Institute, 2001; Testimony: Talking Ourselves into Being Christian, Jossey-Bass, 2004; Teaching Preaching as a Christian Practice (Nora Tubbs Tisdale-lel), Westminster John Knox, 2008; Preaching from Memory to Hope, Westminster John Knox, 2009; Accompany Them with Singing — The Christian Funeral, Westminster John Knox, 2009; What Shall We Say? Evil, Suffering, and the Crisis of Faith, Eerdmans Publishing Co., 2011; The Good Funeral: Death Grief and the Community of Care (Thomas Lynchcsel), WJK, 2013. 

Leghíresebb homiletikai szakkönyve, a The Witness of Preaching jelenik meg most magyar nyelven, A prédikálás tanúbizonysága címmel. A bibliai alapokon álló és Paul Ricoeur által inspirált metaforát – a tanú, a bizonyságtevő szóképet – vetíti ki az igehirdető lelkész jellemére, teológiai munkásságára, a prédikálásra való felkészülés teljes folyamatára, illetve a gyülekezettel való viszonyára. 
A prédikáló lelkész ugyanis tanú, aki Isten-tapasztalataiban „látott már valamit”, amiről úgy érzi, hogy feltétlenül beszélnie kell, és erről bizonyságot kell tennie az „övéi” előtt. 

Aki teológiai hallgatóként meg akar tanulni prédikálni, ebből a könyvből ellesheti a „szakma fortélyait”. Aki „konyít már valamit”, az elolvasása után „mesteri fokozatot” szerezhet. Aki gyakorlott prédikátor, az újabb prédikációírási módszereket tanulhat meg, illetve ösztönzést kaphat a még jobb prédikálásra. Aki „csak” az isteni üzenet megértésének és a világ felé való kommunikálásának műhelytitkaiba szeretne bepillantást nyerni, az is bizalommal olvashatja ezt a jól megírt, rendkívül hasznos és érdekes könyvet!

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál