" Királyok zsoltára, zsoltárok királya" Teljes nézet

"Királyok zsoltára, zsoltárok királya"

Németh Áron

A 72. zsoltár előállása és teológiája a Zsoltárok könyve redakciójának tükrében

Bővebb leírás

Kiadó: EXIT kiadó
  • Kiadási év: 2018
  • Méret: 15 x 23 cm
  • ISBN: 9789737803696
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 335
  • Sorozat: Teológiai Praxis

25,00 lej

„Egy disszertáció alapvető esetben az első zsengéhez tartozik, bármennyire is alapos munka áll mögötte. Nem hallgathatom el, hogy jelen esetben Németh Áron munkája ennél lényegesen több, egy olyan indulás, amelytől az ember a hazai biblikus kutatás további kiváló eredményeit várhatja. […] Biztonsággal mozog a filológia területén, ami érthető, hiszen munkája során nap mint nap találkozik  az eredeti szövegekkel. […] Eredményeit jól és világosan összegzi. A dolgozat hatalmas anyagot mozgat meg, vizsgál és értékel. Nagy öröm, hogy ezzel döntő módon meggazdagítja a magyar nyelvű teológiai irodalmat, a nemzetközi eredményeket pedig elérhetővé teszi azok számára, akiknek ezek primer módon nem érhetők el.”
(Dr. Marjovszky Tibor, DRHE)

„A mű kutatásmódszertani és kutatástörténeti szempontból egyaránt jelentős. Mind az irodalmi áttekintő, mind a tézisek kifejtését tartalmazó főrész a szakirodalom, valamint a téma alapos ismeretéről árulkodik. […] Dr. Németh Áron műve hosszú időn keresztül további kutatások hivatkozási alapjául fog szolgálni. További jelentősége, hogy a zsoltár főként redakciótörténeti szempontokat figyelembe vevő elemzése a bibliai exegézis oktatása terén is felhasználható.
Ez mondható el azokról a részekről is, amelyek az ókori közel-keleti királyideológiákat ismertetve fontos vallástörténeti és bibliai teológiai adalékokkal szolgálnak a téma jobb megértéséhez és további vizsgálatához.”
(Dr. Balla Ibolya, PRTA)

Dr. Németh Áron a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Ószövetségi Tanszékének adjunktusa.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál

euplatesc