Kincses Kolozsvár kalendáriuma 2017-2018 Teljes nézet

Kincses Kolozsvár kalendáriuma 2017-2018

  • Kiadási év: 2017
  • Méret: 16,5 X 23,5 cm
  • ISBN: 9789732611890
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 320
  • Képek: színes

25,00 lej

Bizonyított tény, hogy a tettek elnyelik az üres szavakat, ha pedig ez igy van, akkor az emberiség jövőjét a szavakat megbuktató tettek teszik fényesebbé és biztonságosabbá." - írta Sinkó Zoltán az Abrak az agynak című humoreszkeket tartalmazó kötetében. A Kincses Kolozsvár Kalendárium, amelyet immár hatodik éve vehet kezébe a tisztelt Olvasó, Sinkó írásaihoz hasonlóan helyesen adagolva takarmányként szolgál az agynak nevezett „haszonállat" számára.

Nem véletlenül idézzük meg mindjárt az előszóban a Kolozsváron született író, szerkesztő és humorista sajátos humorát. Sinkó Zoltán szösszenetei fontos részét képezik az idei kalendáriumnak, amellyel az ízig-vérig kolozsvári szerző emléke előtt tisztelgünk. Az egykori Igazság szerkesztője, aki közvetlenül a rendszerváltás előtt költözött Veszprémbe, jövőre lenne 80 éves. Emlékezzünk rá derűvel, humo­ros írásait olvasva!

De nem csak a humor miatt érdemes fellapozni a Kincses Kolozsvár Kalen­dárium legújabb kiadását. Ahogy már megszokhattuk, hasznos kertészeti tippek, többszáz éves receptek, sporttörténeti és városismereti legendák, elmés kereszt­rejtvények, gyermekeknek szóló oldalak egyaránt színesítik kiadványunkat. A re­formáció 500. évfordulója alkalmából történelmi egyházainknak szentelt rova­tunkban három protestáns felekezettől közlünk egy-egy írást. Az unitárius egyház jövőre ünnepli a vallásszabadságról szóló törvény 450. évfordulóját, erre tekintve Dávid Ferenc, az Erdélyi Unitárius Egyház megalapítója és első püspöke emlékét elevenítjük fel.

Három erdélyi nemesi család konyhájának kulisszatitkaiba is belekóstolunk: Báró hadadi Wesselényi Kata, Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola és Bornemisza Anna (I. Apafi Mihály fejedelem felesége) fennmaradt évszázados, mai szemmel nézve megmosolyogtató nyelvezetű receptjeiből közlünk válogatást az ínyencek és kísérletező kedvűek örömére.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál