Az a hír járja: I A Tóra Teljes nézet

Az a hír járja: I. A Tóra

  • Kiadási év: 2017
  • Méret: 15 x 23 cm
  • ISBN: 9789737803603
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 268

25,00 lej

Nico ter Linden (1936) Utrechtben, Nijmegenben és az Egyesült Államokban tanult teológiát. Szolgált Stompetorenben, Alkmaarban, Nijmegenben és 1977–1995 között az amszterdami Westerkerkben. Saját televízióműsora és a Trouw országos napilapban külön rovata volt. Emellett tucatnyi könyvet írt. 1995-ben a De Keizerskroon Alapítvány megbízta, hogy főfoglalkozásban mondja el mai nyelven a Bibliát.
A Biblia ugyanis mint könyv vagy inkább könyvgyűjtemény 2-3000 évvel ezelőtt keletkezett, s Európa és benne a magyarság kultúráját ezer éven át mélyrehatóan befolyásolta. Mindazonáltal a több ezer éves szavak, képek, fogalmak meglehetősen idegenek, gyakran érthetetlenek a mai ember számára. Pontosan ebben rejlik e könyv nagy értéke, hogy elbeszélés formájában teszi érthetővé, hozza közel a mai emberhez a Bibliában rejlő óriási kincset.
Ez az első kötet (melyet másik öt követett) a Biblia első öt könyvét öleli át, amit a zsidók Tórának neveznek, mi pedig kissé helytelenül Mózes öt könyvének. Nico ter Linden szerint ez egyfajta útmutató, amely elbeszélés formájában adja elénk az életre vezető utat.
Jelen kötetet Hollandiában eddig 19-szer adták ki és hét nyelvre fordították le. Isten áldása legyen ezen a magyar fordításon.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál