Bucsecs. Erdély délkeleti bástyája Teljes nézet

Bucsecs. Erdély délkeleti bástyája

Székely Árpád

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó:
  • Kiadási év: 2015
  • Méret: 24 x 18,5 cm
  • ISBN: 9789730202168
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 216
  • Képek: színes

82,50 lej

A Bucsecs tömeges megjelenésű bástyaként őrködik Erdély délkeleti végvidékén, a Déli-Kárpátok és a Kárpátkanyar határán. Tekintélyt parancsoló, óriási sziklás leszakadásai és jégvájta formakincse az előbbi nagytájhoz, kőzettani-szerkezeti jellegzetességei pedig az utóbbihoz sorolják. Vad alpesi látványával méltó kiegészítése a Déli-Kárpátok uralkodó, 2500 m fölé merészkedő vonulatait bemutató túrakönyv-sorozatnak. A sokszínű túratereppel csábító hegyvilág a romániai hegymászás bölcsőjének számít, turistatömegek keresik fel, ám e kiadvány, a korábbi kötetekhez hasonlóan, a jelenkori emberi beavatkozásokon túli, turistaáradat helyett a tavaszi és nyári növényritkaságokban pompázó Bucsecs valódi arcát igyekszik bemutatni, amely vonzó lehet a lelkes természetjárók számára.

A turistakalauz öt fejezetből áll. Az első rész természettudományos összefoglalást tartalmaz, bár további részletekkel, kiemelt szövegdobozokban, a későbbi fejezetekben is találkozunk. A második rész az általános túrainformációk mellett egy több oldalra kiterjedő képösszeállítást is kínál, amely a Bucsecs távoli varázsát, a szomszédos völgyekből és hegységekből szemlélt fenségét hivatott érzékeltetni.
A legterjedelmesebb harmadik fejezet túraútvonal-leírásokat részletez. A terepbejárás 2015-ben történt 21 túra keretében. A negyedik fejezet a Barcaság műemléképületeire, erődtemplomaira és váraira, továbbá a történelmi tájegység koronájára, Brassóra összpontosít. A túrakönyv, rendhagyó módon, a sorozat összegzésével zárul. A kötethez részletes turistatérkép-melléklet társul.

 

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál