Barangoljunk a matematika világában Teljes nézet

Barangoljunk a matematika világában

  • Kiadási év: 2015
  • Méret: 16,5 x 23,5 cm
  • ISBN: 9789731142111
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 192

26,50 lej

Nagyon sok gyermek, de sok felnőtt is, a matematikát iszonyú nehéznek tartja. Azok a betűk, számok, matematikai jelek, szimbólumok! Pedig a matematika nagyon szép, érdekes lehet a gyermeknek is, ha azt időben megismeri, esetleg megszereti. Még akkor is, ha sok-sok fejtörést okoz számára.
Úgy gondolom, hogy ez a könyv a gyermekeket és a felnőtteket is feldobhatja, kilenc éves kortól felső korhatár nélkül.
Egy jó tanács: a feladatok szövegének elolvasása után ne keressük ki azonnal a megoldást, hanem papírt, ceruzát ragadva akár „napokon” át gondolkozzunk el a feladatokon, a logikus megfejtéseken.
Igyekeztem a könyvben több módszert is adni a szöveges feladatok megoldására, rávezetni a feladatmegoldót arra, hogy a szöveges feladatokat hogyan lehet átírni a matematika nyelvére egyenlettel, vagy hogyan lehet megoldani egyenlet nélkül.A hazai és a határon kívüli versenyfeladatokhoz hasonló feladatokat is használtam a szerkesztéskor.
Az anyag összeállításakor az volt az álmom, hogy tanítsam, szóra­koztassam a lurkókat, a fiatal, a középkorú és az idősebb generációt, azokat, akik már szeretik vagy szeretnék igazából megismerni azt a „szörnyű nehéz” matematikát.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál