Lélekporc Teljes nézet

Lélekporc

  • Kiadási év: 2023
  • Méret: 13,5 x 20,5 cm
  • ISBN: 9786069091722
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 56
  • Képek: fekete-fehér

25,00 lej

Leárazás!

-2,00 lej

27,00 lej

Kézdi Imola Jászai Mari-díjas, többszörös UNITER-díjas színésznő. 1977-ben született Csíkszeredában. Tanulmányait Marosvásárhelyen, a Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen végezte. 2002–2023 között, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja, jelenleg szabad(úszó)madár, Aradon él. Két gyermek édesanyja. Verseit 2020 óta közlik irodalmi lapok (Látó, Helikon, Székelyföld, Újvárad, Korunk). 2021-ben jelent meg első verseskötete (Miniallűrök, Koinónia kiadó).

Tavasz, nyár, ősz, tél — igen, így megy ez, de mi van, ha mégsem? Mi van, ha a csinosan illesztett járólapokról kiderül, hogy mindegyik örvényt takar? Mi van, ha ég a mennyezet és plafon az ég, és vaksin pislognak rajta a csillagok? Hogyan emészti meg az ember a gyomoridegent, mikor használható a lélekütőkártya, mit kezdünk magunkkal az alagsorsban, ahol rajtunk kívül ott tanyázik még a bűntudatalatti is, mit tehet útjának felén az, aki már csak halványan emlékszik magára, hogy mégse legyen belőle hintapalimadár? Kézdi Imola rájött! Ne essen kétségbe! Lapozza fel e könyvet, és tudja meg, hogyan kell kinyírni és egymásra ölteni a magyar nyelvet. E fülszöveg a szerző szavaival él vissza. (László Noémi költő)

Szeretek játszani, de csak úgy, ha a játék komolyan vehető. Mert más rétege van a nevetésnek, ha érzem mögötte, hogy sírhatnék is, te itt leszel. Enélkül a játék csak felület marad, amiben elveszünk. Imola versei játszani hívnak, és megyek, mert a szavak játékában tapintható mindaz, amit azok valóságához keresek. Hogy a kín megszólítható, olyan természetesen, mintha csak át kellene ölelni ahhoz, hogy ne megrendülten álljak, hanem önkéntelenül elmosolyodjak előtte. (Tisza Kata író, interkulturális pszichológiai szakértő)

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál

euplatesc