Idea Könyvtér. Erdélyi magyar könyvek egy térben

„A kedvenc könyveimet újra és újra elolvastam, néha csukott szemmel beszívtam ismerős illatukat. Elég volt ez az illat, a könyvek lapjainak érintése, hogy boldognak érezzem magam.” Murakami Haruki

Tudjuk, hogy a digitális világ elterjedésével még nagyobb igény mutatkozik a hagyományos könyvek iránt, amelyeket nem távoli földön működő gépek, hanem itthoni, hozzáértő, szorgos kezek állítanak össze. A könyvesbolt célja ezért egy tető alá hozni a kortárs erdélyi magyar kiadványokat, hogy azokból bárki kedvére választhasson olvasnivalót. Meggyőződésünk, hogy ha a vásárlók a könyveken túl élményekkel is távoznak a boltból, mosolyogva térnek majd vissza az újabb portékáért.

A Kolozsvár belvárosában működő időszakos könyvstand sikerén felbuzdulva, 2014. február 19-én megnyitottuk állandó és online is működő könyvesboltunkat. Itt kizárólag erdélyi magyar könyvkiadók, civil-szervezetek, társaságok, egyesületek, egyetemi tanszékek, múzeumok, kulturális intézetek kiadványait árusítjuk és népszerűsítjük, illetve irodalmi, művészeti, kulturális lapokat teszünk elérhetővé az olvasóközönség számára. Boltunk helyszínéül a város egyik legkiemelkedőbb intézményét választottuk: a Tordai út aljában található Sapientia EMTE impozáns épületét.

2018. április 11-én, a magyar költészet napján a könyvesbolt új helyszínre költözött, a Vallásszabadság Házába.

Az Idea Könyvtér a bolti és webes árusítás mellett szeretettel vár bármely helyszíni részvételre vonatkozó felkérést, amely keretében bemutathatja színes könyvkínálatát, és népszerűsítheti az erdélyi magyar irodalmat. A könyvesbolt Kolozsváron minden évben könyvvásárt szervez, illetve önálló standdal van jelen több erdélyi könyvvásáron.

* Az Idea Könyvtér a www.ideakonyvter.ro címen működő online, kereskedelmi jellegű könyvesbolt. Működteti az EXIT Kiadó.

Azonosító adatok:
Editura Exit
CUI: RO 23591402
Nr. RC: J12/1357/2008
Bankszámla: RO46 BTRL 0130 1202 J513 91XX
Bank: BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA

Cod CAEN: 5811
Cím: RO-400117 Cluj-Napoca, str. Mihail Kogălniceanu nr. 23
Tel: 0747 11 22 64
Email: office@ideakonyvter.ro


Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál