Keresztül-kasul Amerikában Teljes nézet

Keresztül-kasul Amerikában

  • Kiadási év: 2015
  • Méret: 14 x 21 cm
  • ISBN: 9789736432217
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 200
  • Képek: fekete-fehér

32,00 lej

Útleírás? Helyzetkép? Beszámoló? Mindegyik.

Egy kelet-európai rácsodálkozása a huszadik század utolsó éveiben (1996, 1998) az ezerarcú Újvilágra, Amerikára. A könyv írója földrajztanár. Észak-Amerika természeti szépségeit, építészeti remekeit, technikai csodáit úgy éli meg, mint hajdani vizsgatételeinek megelevenedett valóságát.


Több mint 35 éves tanári múlttal a háta mögött érdeklődése elsősorban a tanári munka felé fordul. Alkalma van több napot tölteni a berkeley-i egyetemi központban, látni azt a jól szervezett, kellő anyagi keretek között folyó tudományos-kutató munkát, amely ebben az intézményben zajlik.

A kisiskolások életét unokája révén ismeri meg a fayetteville-i általános iskolában.

Az Egyesült Államokban éri az 1848-as forradalom és szabadságharc 150. évfordulója. Meghatja az a szép és tartalmas ünneplés, amelyet a „szórványok szórványa”, az Amerikában élő magyarok rendeztek.

Tanárok, tudományos kutatók, orvosok vendégszeretetét élvezi, mint barát vesz részt életükben. Ez az otthonra lelés amerikai útjának egyik legnagyobb érzelmi élménye. Amerikai tartózkodása megtanította több szemszögből látni az embereket. Megtapasztalhatta a barátság erejét. Ennek az erőnek a tudatában könnyebb élni a mai bonyolult világban. Erről olvashatunk e könyvnek a lapjain. (Hantz Lám Irén)

 

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál