A kolozsvári Farkas utcai templom történetéből Teljes nézet

A kolozsvári Farkas utcai templom történetéből

  • Kiadási év: 2002
  • Méret: 14 x 21 cm
  • ISBN: 9789738535964
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 271

19,00 lej

A jeles történész és levéltáros hagyatékából újabb csemegét adunk az Olvasó kezébe. A Mátyás király alapította kolozsvári Farkas utcai templom a legnagyobb egyhajós gótikus istenháza a Kárpát-medencében. Nemcsak az Erdélyi Református Egyházkerület első számú temploma, amelyet negyedfélszáz esztendeje folyamatosan használ, épít, szépít az egyházközség híveinek serege, de minden kolozsvári, minden magyar számára a legszentebb történelmi helyek egyike

A szerző történelmi hitelességgel, korabeli dokumentumok felidézésével, oknyomozó alapossággal tárja fel az első erdélyi műemlékfelújítást az építkezés ünnepélyes megkezdésétől a templom újrafelavatásának ünnepéig. Az eddig közöletlen, sőt részben az azóta immár a történelmi események martalékává vált forrásanyag megvallatásával a templom korabeli berendezését és felszerelését is ismerteti.

Kolozsvár, Erdély 16-18. századi történelméről lesznek teljesebbek eddigi ismereteink a példás alapossággal megírt könyv alapján a jó megelevenítő érzékkel megáldott Herepei jános munkája nyomán.

Hírlevél

Partnereink

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál