Turizmusfejlesztés Székelyföldön Teljes nézet

Turizmusfejlesztés Székelyföldön

  • Kiadási év: 2013
  • Méret: 14,5 x 20,5 cm
  • ISBN: 9786068377162
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 336

51,00 lej

A kötet székelyföld turizmusának fejlesztését nem csupán ágazati kérdésként szemléli, illetve a fejlesztést nem településszintű szereplők, nem a központi kormányzati szereplők és nem a multinacionális tőkés társaságok szemszögéből, hanem a térségi, regionális szereplők, közösségek szemszögéből próbálja megközelíteni.

Multidiszciplináris szakirodalomra támaszkodva vázolja fel a turizmus és turizmusfejlesztés összefüggéseit, majd Székelyföldet mint történeti-kulturális régiót turisztikai desztinációként próbálja megragadni. A három megyére kiterjedő kínálati és keresleti turizmusstatisztikai adatelemzés mellett a kötet hangsúlyt fektet a térségi szereplők látásmódjának interjús módszerrel való feltárására.

A szerző egy szélesebb látókörű, de a székelyföldi magyarság léthelyzetének sajátosságaira rávilágító megközelítésmódba ágyazza a turizmus vizsgálatát a nemzeti kisebbség kultúráját a nemzetállam számára is hasznos gazdasági erőforrásként próbálja beállítani. Ehhez azonban a turisztikai desztinációmenedzsment székelyföldi meghonosítását tartja szükségesnek.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál