Édes élet házi torták Teljes nézet

Édes élet házi torták

Erdélyi Konyha 10. recepteskönyv

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Corvin Kiadó
  • Kiadási év: 2013
  • Méret: 14 x 20 cm
  • ISBN: 9789736228322
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 128
  • Képek: színes

11,50 lej

A tortáról leghamarabb az ünnep jut az eszünkbe, de a hétköznapokat is ünnepivé tehetjük egy-egy szép tortakölteménnyel. A torta az asztal legfobb ékessége lehet, hiszen már maga a látványa is szemet gyönyörködteto, és igazi menyország annak, aki kóstolja. Szépsége, ízharmóniája, és ünnepi jellege a felelos azért, hogy oly nagyon szeretjük a tortákat, bár nagyon sokan óvakodnak az elkészítésétol. Pedig egy nem éppen tökéletesre sikerült torta is sok-kal nyerobb, mint a cukrászdából vásárolt, hiszen a házi mindig értékesebb, ízletesebb, azáltal, hogy saját kezüleg készítettük.

Könyvünkkel az a célunk, hogy tisztelt olvasóinkat bevezessük a tortakészítés rejtelmeibe, hogy bebizonyítsuk, tortát azok is tudnak készíteni, akik eddig sikertelenül próbálkoztak vele. Különféle fejezeteinkben, az egyszeru tortáktól kezdve, a krémes, a gyümölcsös, a linzer jellegu tortákon át sokféle válto-zatot megismerhetnek mindazok, akik tortakészítésre szánják el magukat. Bátrabb vállalkozók a formatorták készítésérol is tanulhatnak, az egészséges életmód híveinek pedig a különféle reform jellegu tortákat ajánljuk. Az extrém ízek kedveloire is gondoltunk, hiszen számos érdekes, merész ízvilágú tortát is csokorba szedtünk.

A tortakészítés tulajdonképpen néha sokkal egyszerubb feladat, mint aho-gyan azt elsore gondolnánk. Itt lényegében arról van szó, hogy türelemmel, szívvel-lélekkel kell csinálni, és nem szabad feladni, ha egy-két darab nem lesz sikeres. Hiszen amin lelkesen dolgozik az ember, azt aligha lehet elrontani. A tortakészítésre idot kell szánni, mert a legtöbb esetben nem éppen egyetlen napból áll az elkészítése. Hogy megkönnyítsük a dolgunkat, a tortához szánt piskótát lesüthetjük már elozo nap, a kihult piskótával ugyanis másnap sokkal könnyebb dolgozni. A sütésnél a tupróba azt jelenti, hogy addig sütjük, amíg egy fogpiszálót beleszúrva, a tészta már nem ragad rá. Bizonyos krémeket is el lehet készíteni elore, így aztán csak a torta összeállítása, díszítése marad hátra. A tortába kerülo krémnek szilárdnak kell lennie, vagy bizonyos hutési ido után meg kell dermednie ahhoz, hogy a tortát szépen lehessen szeletelni. Ha a töltelék túl híg, nem lesznek szépek a szeletek. A díszítést legtöbbször nem érdemes túlbonyolítani, hiszen ebben az esetben is igaz, hogy a kevesebb néha több. Törekedjünk arra, hogy a torta külseje némiképp tükrözze a belsejét, a díszítés elemei pedig harmonizáljanak ízvilágával. A tortát soha ne a tálalásra szánt tányéron, tálcán állítsuk össze. Miután összeraktuk, nyúljunk alá két széles spatulával, és óvatosan emeljük át a kívánt helyre. Érdemes mindig valamilyen díszpapírt, tortacsipkét helyezni alá (de még a sima alumínium fólia is megteszi), ezáltal szebb, kedvesebb, ünnepibb a látvány.

Színes, ötletes összeállításunkban reméljük minden kedves olvasónk meg-találja a számára legkedvesebb tortareceptet, mellyel családját, szeretteit meg-örvendezteti egy-egy jellgezetes napon, vagy egyszeruen csak egy kis ünnepet varázsol a szürke hétköznapokba. Vidám, kreatív tortasütést kíván az Erdélyi Konyha szerkesztosége!

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál