Egészségünk ételei Teljes nézet

Egészségünk ételei

Erdélyi Konyha 9. recepteskönyv

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Corvin Kiadó
  • Kiadási év: 2013
  • Méret: 14 x 20 cm
  • ISBN: 9789736228179
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 128
  • Képek: színes

11,50 lej

Íme, a sikertörténet folytatódik, ezúttal vegetáriánus és reformételek recepttárával. A mai modern világban, amikor a félkész és a mûételek korszakát éljük, és egyre nagyobb teret hódítanak az egészségtelen gyorsételek, úgy gondoltuk, hogy igencsak hasznos lenne az olvasóink kezébe egy olyan kiadványt adni, amely az egészségesebb táplálkozásra helyezi a hangsúlyt.

A táplálkozásra mindig érdemes odafigyelni, hiszen a gondosan megválogatott ételek fogyasztásával nemcsak egészségesebbek leszünk, hanem megelõzhetjük a betegségeket is. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem elég csupán egészséges élelmiszereket fogyasztani ahhoz, hogy ne hízzunk el vagy ne legyünk betegek, de ez az egyik legfontosabb lépés, amit megtehetünk magunkért. Figyeljünk a tudatos táplálkozásra. A nyár adta zöldség- és gyümölcskínálat kiváló pillanat arra, hogy kezdjünk odafigyelni az alapanyagokra és ezek kombinálására.
Legújabb Erdélyi Konyha kiadványunkkal nem csupán azoknak az olva-sóinknak szeretnénk kedvébe járni, akiket érdekel a vegetáriánus vagy reformkonyha, hanem azoknak is ajánljuk, akik eddig nem igazán foglalkoztak ezekkel a témákkal. A vegetáriánus, valamint a reformételek pártfo-gói nemcsak odafigyelésnek, hanem tudatos életmódnak is tekintik ezeket a táplálkozási formákat. Habár manapság amolyan divatszerûvé váltak ezek az étkezési formák, tudni kell, hogy mindkét étrendet könnyedén beépíthetjük mindennapi étkezésünkbe.
Az erdélyi konyha tulajdonképpen nem áll messze a vegetáriánus étrendtõl, ugyanis rengeteg húsmentes étel fellelhetõ a hagyományos erdélyi ételek között is, melyekben az egyszerûség és a kevés hozzávaló felhasználása kerül elõtérbe

Ugyanakkor a hagyományos erdélyi ételek egy kis furfangossággal könnyedén reformosíthatók, amennyiben a zsírt lecseréljük olívaolajra, a cukrot nádcukorra, vagy a finomlisztet teljes kiõrlésû liszttel, avagy zabpehellyel helyettesítjük.

Kiadványunkban mindkét étrendhez igyekeztünk színes receptkínálatot összeállítani, az elõételtõl kezdve a fõételeken és leveseken át egészen a desszertekig, valamint süteményekig.
Könyvünk két nagy fejezetében 234 recepttel kedveskedünk olvasóink-nak, és összeállításunkban egyszerûbb és nehezebben elkészíthetõ ételek egyaránt megtalálhatók. Kiadványunk célja, hogy megismertesse az olvasókkal ezeknek az ételeknek az elkészítési módját, betekintést nyerjenek a reform-, valamint a vegetáriánus ételek színes világába, és kedvet adjon ezeknek kipróbálására. Lapozgassák tehát nyitottsággal és bátran kiadványunkat, próbálják ki az általunk javasolt húsmentes és reformételeket, tart-sák szem elõtt a tudatos táplálkozást, hiszen az egészséges táplálkozással nagyon sok betegség megelõzhetõ.

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál