Tanítói kézikönyv. Tantervek. Tankönyvek. Értékelés Teljes nézet

Tanítói kézikönyv. Tantervek. Tankönyvek. Értékelés

Ambrus Ágnes - Szántó Bíborka

Anyanyelvi nevelés

Bővebb leírás

Kiadó: Kreatív Kiadó
  • Kiadási év: 2019
  • Méret: 18 x 25 cm
  • ISBN: 9786066467421
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 272
  • Képek: színes

69,00 lej

„Az új anyanyelv-tantervek alapszemlélete szerint minden területen a képességfejlesztést,
a használható, mozgósítható tudás elsajátítását kell a tanítás–tanulás legfobb feladatának tekinteni. Figyelembe kell venni, hogy még az egyszerubb készségek és képességek optimális elsajátítása is legalább 2–4 évet vesz igénybe. Az új, kompetencia alapú tantervek a szövegértés–szövegalkotás fejlesztésének részeként képzelik el a nyelv(tan)i ismeretek tanítását.”

„A tankönyvben a munkáltatást elsosorban a kérdések és feladatok segítik. A jó kérdés gondolkodásra ösztönöz, nem válaszolható meg mechanikusan, a lényegre irányul, nem túl bonyolult, tehát az átlagos tanulók által is megválaszolható. Kérdéseket a nem munkáltató módszeru tankönyvek is feltesznek, ám a munkáltató eljárás az eddigieknél több problémafelveto, gondolkodtató kérdést alkalmaz.”

„A teljesítményleírásokkal történo, kritériumorientált értékelés a tanulói teljesítmény leíró jellegu részletezése, célja az, hogy indokolja a pedagógus által megfogalmazott értékítéleteket. A teljesítményleírások elkészítése és alkalmazása idoigényes, de seg.ts.gükkel folyamatos és részletes visszajelzést adhatunk tanulónak és szülonek egyaránt.”

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál

euplatesc