Aranyhíd. Tanulmányok Keszeg Vilmos tiszteletére Teljes nézet

Aranyhíd. Tanulmányok Keszeg Vilmos tiszteletére

Jakab Albert Zsolt – Vajda András (szerk.)

Bővebb leírás

Kiadó: Kriza János Néprajzi Társaság
  • Kiadási év: 2017
  • Méret: 18 x 24 cm
  • ISBN: 9789738439924
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 1088
  • Képek: fekete-fehér

100,00 lej

"Ünnepnapja van a tudománynak. Ünnepi ajándék ez a kötet, mellyel Keszeg Vilmost, a tudóst, a tanárt, a kollégát és barátot köszöntik tisztelői, pályatársai, tanítványai, mindazok, akik elismerik és becsülik munkásságát.

A kötet címe az ünnepelthez több szálon kötődik. Utal a műremekre, a helyre, az emberre és az életműre. Az egykori tordai fahíd, ez a helyben épült világcsoda, nem csupán az Aranyos két partját kötötte össze, hanem utakat, életeket és világokat is. Elérhetővé, láthatóvá, élhetővé tette a világot. A helyet a világhoz és a világot Tordához kötötte. Ez a híd maga volt az újítás, az emlékezetben így él tovább.

Aranyhíd. Több egy szerkezetnél. A tovairamló idő fölött ível át. A rajta át- haladó út Torda határainál távolabbról jön és messzibbre vezet. Szükség van rá. Kapcsolatot teremt emberek, történetek és kontextusok, események, szövegek és folyamatok között. Gondolatokat, generációkat köt össze, szin- tézist teremt. Szimbólum, mely látásmódot, oktatói attitűdöt és kutatói ha- bitust tesz láthatóvá. Egy ember, iskolateremtő tanár és kutató életpályáját fogja át. Keszeg Vilmosét."

Hírlevél

Partnereink

Vallásszabadság Háza

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál