Az ötödik szer Teljes nézet

Az ötödik szer

  • Kiadási év: 2017
  • Méret: 14.5 x 20.5 cm
  • ISBN: 9786068598222
  • Kötés: puha borító
  • Oldalszám: 224

75,00 lej

„Közel negyedóra elteltével gyúltak ki újra a fények, a nemzetközi szövetség elnöke pedig személyesen ment oda Katihoz, hogy megkérdezze: igényel-e pluszbemelegítést? Nem, nincs szüksége rá, válaszolta, aztán tökéletes tartással vonult a szőnyegre. Felcsendült a Gershwin-zene, a közönség máris zsebben volt, éljenzett, végigtapsolta a gyakorlatot. A nap, az olimpia királynőjét ünnepelte, aki egyetlen délután három aranyérmet szerzett.”

Szabó Kati abba az ötösfogatba tartozik, amelynek tagjai egyetlen olimpián négy aranyérmet szereztek. Egy ország szurkolt neki a képernyő előtt, Háromszék, Zágon pedig különösen büszke volt rá. Csak éppen alig ismerte a reflektorfényben fürdő, ugyanakkor rengeteg megpróbáltatáson átmenő, megaláztatásoknak kitett lányt, akinek magánéletét a későbbiekben több tragédia is sújtotta. Fél évszázad terepeit és kanyarjait kívánja bejárni ez az életregény, amely a magyar és román olvasóközönség érdeklődésére egyaránt számít. Hiába szerzett ugyanis Kati sportdicsőséget Romániának, magyarsága okán egy másik nemzet is örült a sikereinek Zágontól Los Angelesig.

E könyvvel azt is szeretnénk tudatosítani, hogy az elmúlt száz esztendő Romániája sokkal szegényebb lenne a magyar teljesítmények nélkül.

Csinta Samu

Hírlevél

Partnereink

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál