Széles Anna – Az örök Anikó Teljes nézet

Széles Anna: Az örök Anikó

Medgyessy Éva

Bővebb leírás

Nincs készleten!

Kiadó: Polis Kiadó
  • Kiadási év: 2016
  • Méret: 16,5 x 21,5 cm
  • ISBN: 9786065420618
  • Kötés: keménytábla
  • Oldalszám: 188
  • Képek: fekete-fehér és színes

35,00 lej

Széles Anna pályája egyedülálló az 1960-90-es évek erdélyi, illetve romániai és magyarországi színház- és filmtörténetben, lévén a nevezett művésznő magyar színpadi színész Kolozsváron majd Budapesten, ugyanakkor nemzetközi hírű és nemzetközi fesztiválokon díjazott filmsztár a román filmművészet terén, valamint televíziós személyiség a bukaresti magyar tévében és filmszereplő számos magyarországi produkcióban.
A kötet tulajdonképpen három egymásra tevődő és egymást kiegészítő réteg összefonódása. Egyrészt a színművésznő maga, egyes szám első személyben nyilatkozik életéről, pályafutásáról. Másrészt Medgyessy Éva színháztörténész és író, a művésznő pályafutásának szemtanújaként és szakemberként egyaránt a társadalmi- politikai- művészeti hátteret megvilágító kommentárokat és szakmai kiegészítéseket fűz a művésznő nyilatkozataihoz. Harmadik rétegeként a filmes és színházi eseményeket, előadásokat dokumentáló újságcikkek, riportok vonatkozó részleteit idézzük fel.
A kötet méltó kiegészítése a gazdag képanyag, valódi ritkaságoknak számító illusztrációkkal, amelyek a kortársakat és a kot film- és színpadi művészetét egyaránt felidézik.

Hírlevél

Partnereink

Communitas

Helikon

Erdélyi Irodalmi Portál